ZEBRAVINK .vogelpraat.nl

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: Kies forumKies discussieNieuwe discussieZoekenLog in
Pagina's: Vorige12345Volgende
Huidige pagina: 4 van 5
Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: ella (IP gelogd)
Datum: 13 May 2012 13:58

aan: arnold

je kan hem het beste warm houden met een warmte lamp!

of met een kruik! met een dekentje erop en dan in een kartonnen doos maaar je kan ok bij de dierenwinkel.

een spuitje kopen (Nutribird)

succes!!

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: stacy (IP gelogd)
Datum: 17 May 2012 11:41

heey

wij hebben een koolmeesje gevonden en geven hem wormpjes maar hoe veel per dag??
alvast bedankt ;)

jonge koolmees
Gepost door: Joke 1950 (IP gelogd)
Datum: 18 May 2012 18:02

hallo,

alle jonge koolmeesjes zijn gisteren uitgevlogen uit het nestkastje bij mij op balkon en nu vanmiddag keek ik er in en zat er nog een kleintje in en de ouders heb ik niet meer gezien.

Wat moet ik dat beestje te eten geven.

gr Joke

Te vroeg uitgevlogen meesje
Gepost door: Onbekend (IP gelogd)
Datum: 24 May 2012 21:30

Wij hebben een jonge koolmees gevonde vanochtend. Al zijn broertjes en zusjes waren groot genoeg om uit te vliegen, maar ons meesje dus niet. Toen hij/zij het ging proberen lukte het niet en viel ze. Daarna werd het diertje bedreigd door een ekster. We hebben het opgepakt en op een veilige hoge plek gezet met stro. Later wilde het voeren, met appel en van dat eispul voor kooivogels gemeng met wat water. Meer heeft het niet gehad. Nu ligt het de hele tijd te slapen. Overleeft een koolmeesje het goed op appel en dat eispul?

Als het dier zijn bekje niet open doet moet je even wachten. Het dier heeft waarschijnlijk geen honger. Water hoeven ze niet. En als je ''PIEPPIEPPIE'P'' en af en toe "twiettwiet" gewoon een beetje fluiten, doe je de moeder na. Dan denkt het vogeltje dat ie eten krijgt.
Als je meerdere vogels hebt moet je ze om ste beurt voeren, want dat zijn ze gewend. Je moet met een pincet het eten in de strot 'duwen' want dat doet moeder vogel ook. Dan pakt het vogeltje het met de huig aan(klinkt heel raar...) Geef ze GEEN watten want dat hebben ze ook niet in de nest(kast). Geef ze stro,hooi,mos,gras,haren maar geen dingen die ze niet in het nest zouden hebben.
Doe de vogel in een kooi en leg er een handdoek ofzo op. Het moet een beetje donker zijn. Stoor ze niet te veel. Het liefste alleen als je gevoerd (willen) worden.

Hebben jullie hier iets aan?

Te vroeg uitgevlogen meesje
Gepost door: Onbekens (IP gelogd)
Datum: 25 May 2012 15:53

Het beestje is overleden.
Het was ziek.

onze kat had een jong koolmeesje gevangen
Gepost door: lotte (IP gelogd)
Datum: 26 May 2012 08:35

gisteren heeft mijn poes een jong koolmeesje gevangen. we weten niet wat we hem te eten kunnen geven. hij staat nu bij 2 andere parkieten in de kooi. dat bevalt hem wel alleen eet hij hun voer niet. weet iemand wat ik hem te eten kan geven?

groetjes lotte(:P)

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: lotte (IP gelogd)
Datum: 26 May 2012 08:49

wij hebben er eentje en wij voeren hem kattenvoer. vlees uit een blik. van het merk tom poes. wij geven het met een tangetje en ze hapt het eraf. groetjes lotte

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: B (IP gelogd)
Datum: 26 May 2012 23:42

Ik las op internet dat hij om de 15 20 eten moet krijgen

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: bo (IP gelogd)
Datum: 29 May 2012 16:47

mary Schreef:
-------------------------------------------------------
> ik heb een dringende vraag wij hebben 2jonge
> koolmeesjes die verlaten zijn door de moeder wij
> willen ze graag opvoeden,maar wat moet ik doen als
> ze in de eerste instantie niet willen eten....we
> doen ons best met maaien voeren...ik hoop voor
> antwoord terug groetjes

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: bo (IP gelogd)
Datum: 29 May 2012 16:48

mary Schreef:
-------------------------------------------------------
> ik heb een dringende vraag wij hebben 2jonge
> koolmeesjes die verlaten zijn door de moeder wij
> willen ze graag opvoeden,maar wat moet ik doen als
> ze in de eerste instantie niet willen eten....we
> doen ons best met vogelzaad en appels...ik hoop voor
> antwoord terug groetjes bo

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: marijke (IP gelogd)
Datum: 02 June 2012 16:15

aan:bo
als de niet willen eten brobeer dan rubseb en je hoeft geen water te geven.
wand dat zit als genoeg vocht in de rubs!
of je kan kattevoer of kijk maar op deze site staat het andwoord wel.

EN VOER ZE GEEN APPELS! en als ze nog jong zijn geen VOGELZAAD.
veel succes!
gr marijke

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: CYBERHOST (IP gelogd)
Datum: 10 June 2012 17:19

Niet voor het een of ander, maar mensen die hier de vraag komen stellen met " hoe moet ik het koolmeesje / musje opvoeden" of met de vraag ' wat moet ik ze te eten geven " medeplichtig zijn aan het structuele opvoeding van het vogeltje, 9 van de 10 vogels die gevonden worden en met goede bedoelingen opgevoed te worden door mensen die geen balle verstand van hebben overleiden. Vaak door verkeerde voer , of onregelmatige tijden te voeden. ik begrijp jullie goede bedoelingen, maar echt waar, als je geen verstand van hebt of niet weet hoe of wat, begin er dan niet aan! en bel de dieren ambulance, die brengen de beestjes naar een opvang centra met gespecialiseerde en geleerde mensen die weten hoe ze met dit zulke kleine vogeltjes om moeten gaan. in mijn mening zeg ik dit namens de vogeltjes die jullie in bezit hebben, om niet eraan te beginnen zonder te weten wat je doet!, bovendien is het opvoeden van koolmezen en andere natuur vogels verboden, om ze al in bezit te hebben zonder geldige voetring kan dit hoge boetes opleveren. Koolmezen en andere vogeltjes in bezit te hebben (ook met goede bedoelingen,) kan jou duur komen te staan, uit de reden dat 96% overleiden bij mensen zonder kennis. Ik zie allemaal mensen met de vraag wat ze doen moeten en zoveel vogeltjes gevonden hebben omdat ze uit het nest gevallen zijn of afgestoten worden door de moeder, THAT'S LIFE moeder natuur schakelt alle zwakke en zieke dieren uit, daar kan een mens niks tegen doen. om jullie alsnog een advies te geven. voor koolmezen houders!


Tip 1: Nest maken!
Maak een nest uit MOS dat uit het bos komt (droge mos) in een bakje van 10 cm lang 4 cm breed
(bv hamster reis kooitje) doe eerst foli pappier in het bakje graag 2x dubbel laags, wel netjes verwerken om de kooi / bakje , daarin leg je het mos, haal het mos uit elkaar dat het een berg in de kooi zit, doe dan met een kopje of theelicht houder in de midden de mos naar de bodem duwen, zo krijg je een mooie ronde gat als een nest, mocht je schikken over veren (uit je kussen , of gewone vogel veren van parkieten etc) in de gat, leg daarin de koolmees. (let op til de koolmees niet op aan zijn hoofd!! maar aan de zeikanten net onder de vleugel) en leg hem erin, doe wat veren over de koolmees en zet hem of op de verwarming of een lampt die je onderste boven op de bakje zet. zo kan de warmte cirkuleren en de koolmees leid geen kou.

Tip 2: Voedsel koolmees 0 - 4 weken oud
Het is genoodzaakt dat koolmezen om de 2 uur gevoed worden moet , dus ook snachts! vele mensen vergeten snachts te voeden en de volgende dag geven ze dan wat extra FOUT!! zijn de koolmeesjes roze zonder oogjes zijn ze erg kwetsbaar, koop een bakje maden bij de vis winkel en voed ze met maden.

Voeden van maden: neem een maai uit de bakje en knip met de schaar de maai door, de jonkies zijn niet sterk om levende insecten te kunnen verteren, voed ze de door geknipte maai met een pincet, DWING NOOIT een vogeltje tot eten! zei geven aan als ze vol zitten! naar 2 uur meld de koolmees weer van zelf, ga dus niet de mond forceren te open en alsvolg dwingen tot eten, dit kan zijn dood betekenen! bij twijffel als ze koolmees naar 5 uur nog geen maai gegeten heeft neem dan een spuitje (die je kunt kopen bij de dieren speciaal zaak) en doe dan max 4 druppels water geven, laat de druppel via de zijkant van zijn bekkie vallen, dan slikt ze automatisch, NOGMAALS! DWING NOOIT een vogel tot eten!

Tip 3: Voedsel koolmees 5 - 12 weken

Maden bevatten zo'n 74% eiwitten, na maten moet je over gaan stappen naar een andere voedsel. neem daarvoor: Sivo Start van Bogena Beaphar (dit wordt ook oor kuikentjes gebruikt)

Ik wens iedereen heel veel succes en sterkte ermee. Doe je zelf en de vogel een plezier, bel gewoon de dieren ambulance, ben je een persoon die strik concenquents is, en ook snachts uit zijn bed te stappen dan is de slaagkans groter dat ze koolmees door komt dan als je niet concenquent te werk gaan, Dit vraagt enorme vele aandacht net als een pas geboren baby's. Denk goed naar voordat je aan iets gaat beginnen waar je spijt van zuld krijgen.

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: Raadgever (IP gelogd)
Datum: 10 June 2012 17:20

Niet voor het een of ander, maar mensen die hier de vraag komen stellen met " hoe moet ik het koolmeesje / musje opvoeden" of met de vraag ' wat moet ik ze te eten geven " medeplichtig zijn aan het structuele opvoeding van het vogeltje, 9 van de 10 vogels die gevonden worden en met goede bedoelingen opgevoed te worden door mensen die geen balle verstand van hebben overleiden. Vaak door verkeerde voer , of onregelmatige tijden te voeden. ik begrijp jullie goede bedoelingen, maar echt waar, als je geen verstand van hebt of niet weet hoe of wat, begin er dan niet aan! en bel de dieren ambulance, die brengen de beestjes naar een opvang centra met gespecialiseerde en geleerde mensen die weten hoe ze met dit zulke kleine vogeltjes om moeten gaan. in mijn mening zeg ik dit namens de vogeltjes die jullie in bezit hebben, om niet eraan te beginnen zonder te weten wat je doet!, bovendien is het opvoeden van koolmezen en andere natuur vogels verboden, om ze al in bezit te hebben zonder geldige voetring kan dit hoge boetes opleveren. Koolmezen en andere vogeltjes in bezit te hebben (ook met goede bedoelingen,) kan jou duur komen te staan, uit de reden dat 96% overleiden bij mensen zonder kennis. Ik zie allemaal mensen met de vraag wat ze doen moeten en zoveel vogeltjes gevonden hebben omdat ze uit het nest gevallen zijn of afgestoten worden door de moeder, THAT'S LIFE moeder natuur schakelt alle zwakke en zieke dieren uit, daar kan een mens niks tegen doen. om jullie alsnog een advies te geven. voor koolmezen houders!


Tip 1: Nest maken!
Maak een nest uit MOS dat uit het bos komt (droge mos) in een bakje van 10 cm lang 4 cm breed
(bv hamster reis kooitje) doe eerst foli pappier in het bakje graag 2x dubbel laags, wel netjes verwerken om de kooi / bakje , daarin leg je het mos, haal het mos uit elkaar dat het een berg in de kooi zit, doe dan met een kopje of theelicht houder in de midden de mos naar de bodem duwen, zo krijg je een mooie ronde gat als een nest, mocht je schikken over veren (uit je kussen , of gewone vogel veren van parkieten etc) in de gat, leg daarin de koolmees. (let op til de koolmees niet op aan zijn hoofd!! maar aan de zeikanten net onder de vleugel) en leg hem erin, doe wat veren over de koolmees en zet hem of op de verwarming of een lampt die je onderste boven op de bakje zet. zo kan de warmte cirkuleren en de koolmees leid geen kou.

Tip 2: Voedsel koolmees 0 - 4 weken oud
Het is genoodzaakt dat koolmezen om de 2 uur gevoed worden moet , dus ook snachts! vele mensen vergeten snachts te voeden en de volgende dag geven ze dan wat extra FOUT!! zijn de koolmeesjes roze zonder oogjes zijn ze erg kwetsbaar, koop een bakje maden bij de vis winkel en voed ze met maden.

Voeden van maden: neem een maai uit de bakje en knip met de schaar de maai door, de jonkies zijn niet sterk om levende insecten te kunnen verteren, voed ze de door geknipte maai met een pincet, DWING NOOIT een vogeltje tot eten! zei geven aan als ze vol zitten! naar 2 uur meld de koolmees weer van zelf, ga dus niet de mond forceren te open en alsvolg dwingen tot eten, dit kan zijn dood betekenen! bij twijffel als ze koolmees naar 5 uur nog geen maai gegeten heeft neem dan een spuitje (die je kunt kopen bij de dieren speciaal zaak) en doe dan max 4 druppels water geven, laat de druppel via de zijkant van zijn bekkie vallen, dan slikt ze automatisch, NOGMAALS! DWING NOOIT een vogel tot eten!

Tip 3: Voedsel koolmees 5 - 12 weken

Maden bevatten zo'n 74% eiwitten, na maten moet je over gaan stappen naar een andere voedsel. neem daarvoor: Sivo Start van Bogena Beaphar (dit wordt ook oor kuikentjes gebruikt)

Ik wens iedereen heel veel succes en sterkte ermee. Doe je zelf en de vogel een plezier, bel gewoon de dieren ambulance, ben je een persoon die strik concenquents is, en ook snachts uit zijn bed te stappen dan is de slaagkans groter dat ze koolmees door komt dan als je niet concenquent te werk gaan, Dit vraagt enorme vele aandacht net als een pas geboren baby's. Denk goed naar voordat je aan iets gaat beginnen waar je spijt van zuld krijgen.

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: Sharona (IP gelogd)
Datum: 24 June 2012 09:58

Hoi,

ik werk op een vogelasiel en moet bijna huilen van wat ik hierboven allemaal lees.....
Breng de gevonden jonge vogeltjes gewoon naar de opvang, daar hebben mensen er verstand van.
Ook de tips boven mij.. goed bedoeld hoor maar een bloterikje voeren om de 2 uur is gewoon te weinig. ze behoren zeker ieder half uur wat voer te krijgen. 's nachts krijgen ze niets aangezien insechten + pa en ma vogel s'nachts ook slapen... ouders voeren 's nachts niet.

Wat de voeding betreft.. alleen maden is veel te eenzijdig. ontwikkeling van botjes en veren gaat niet goed.
Bij ons krijgen ze tartaar met ontzettend veel dingen eraan toegevoegd en zelfs dan merken we soms bij de groei dat er niet alles in zit wat ze nodig hebben.

Ook een temperatuur van 35 graden is superbelangrijk. is een vogel te koud, eet hij ook niet meer. met een te koude lichaamstemperatuur kan het lichaam namelijk niet meer verteren.

Als laatst; Een kattenbek zit voor met bacterien. de hoektanden kunnen een heel diep wondje maken die soms over het hoofd gezien worden. katslachtoffers moeten altijd een antibioticakuur krijgen. je krijgt anders gegarandeerd een infectie die met 2 dagen zover gevorderd is dat de vogel overlijd..

Doe met deze tips wat je wilt maar houdt aub altijd het welzijn van het dier in't achterhoofd.

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: sharona (IP gelogd)
Datum: 24 June 2012 10:01

oh ja, een kleine toevoeging,

Als een koolmees eenmaal kan vliegen, denk niet dat je hem al kan uitzetten.
de eerste weken na uitvliegen leren de ouders hen namelijk eten te vinden, ze wijzen de jongen op gevaar en beschermen ze.

Re: jonge koolmees in tuin gevonden
Gepost door: niels (IP gelogd)
Datum: 07 July 2012 11:07

hoi,

wij hadden koolmezen in een vogelhuisje ik heb gezien toen ze uitvlogen maar een kan nog niet goed vliegen en zit dus in de tuin wat kan ik doen?

Re: jonge koolmees in tuin gevonden
Gepost door: niels (IP gelogd)
Datum: 07 July 2012 11:13

hoi,

wij hadden koolmezen in een vogelhuisje ik heb gezien toen ze uitvlogen maar een kan nog niet goed vliegen en zit dus in de tuin wat kan ik doen? ik heb al wat water in de tuin gezet heeft er nog niet van gedronken

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: lonneke (IP gelogd)
Datum: 02 June 2013 18:56

heey,
ik zat met mijn moeder een spelletje te doen en toen kwam er ineens een koolmeesje van het dak gevallen.
we hadden haar een tijdje onder een vergiet gehouden en daarna in een vogelkooitje met vogelzand, drinken en meelwormen.
wat moet ik nu doen?

lonneke

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: dick de boer (IP gelogd)
Datum: 18 July 2013 19:56

Twee jonge koolmezen in mijn tuin beland. Je realiseert dan dat de vogels ten dode zij opgegeven.
Ze blijven piepen, je geweten knaagt dus je doet iets domst door verkeert voer te geven. Door vogelpraat .nl
ben ik wormpjes gaan halen bij een dieren winkel en hoop nog n vogeltje te redden.Door ze op te laten halen ben ik bang dat ze worden gebruikt voor voer voor andere dieren.

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: renske (IP gelogd)
Datum: 13 February 2014 23:38

Brood daar stikken ze in...
enne kattevoer met melk gekookt ei en wormen.
en dan in de blender werkt ook goed!

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: Annelotte (IP gelogd)
Datum: 11 May 2015 11:52

Kleine zaadjes of rijst kun je gebruiken rijst is lekker zacht en vinden de baby vogeltjes fijn zaadjes kan ook als je ze met de hand te eten geeft beschouwen de vogeltjes jou als moeder en soms vliegen ze dan met je mee

Juist geboren koolmezen opvoeden
Gepost door: Tweety (IP gelogd)
Datum: 13 May 2015 15:48

Hallo

Wij hebben een vogeltje Tweety en Piplup ze zijn pasgeboren maar weten niet goed goe we ze moete. Voeren


Als je iets meer weet stuur dan een mailtje bedankt 😀

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: anne812 (IP gelogd)
Datum: 22 May 2015 20:02

Ik vond laatst ook een nestje koolmeesjes. 7 kleintjes waren er. Spijtig genoeg werden er 5 te vroeg het nest uit geduwd en zijn er zo 3 overleden omdat de moeder hen niet meer voede en eentje werd meegwpikt door een ekster. Het laatste kleintje hebben we nu binnen gehaald en hebben we zelf gevoederd door( op aanrade van natuurpunt) wat harde crackotten/ crackers te weken in lauw water en deze volledig geplet met een pincet te voederen. Er zat geen leven meer in het beestje en nu is het weer tiptop in orde!

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: Thijs (IP gelogd)
Datum: 23 May 2015 14:46

Hallo wij hebben een koolmees gevonden(uit het nest gevallen)

Hebben jullie tips hoe we hem moeten verzorgen??


Groeten Thijs.

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: ann brouw (IP gelogd)
Datum: 25 May 2015 12:51

Jong meesje uit nest gevallen en achtergelaten.
Mooi erenkleedje maar nog niet zelfstandig.
Hoe kan ik dit vogeltje grootbrengen aub?

ann

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: Lies (IP gelogd)
Datum: 26 May 2015 20:37

eet hem op!

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: marijke de goffau (IP gelogd)
Datum: 05 June 2015 19:54

je moet hem naar een vogelopvang brengen

Re: jonge koolmees urit nest gevallen
Gepost door: Romy (IP gelogd)
Datum: 07 June 2015 14:05

Caroline Schreef:
-------------------------------------------------------
> Enkele uren geleden vonden we op ons terras 4
> jonge vogeltjes, 3 waren dood maar eentje leefde
> nog.
> Ik heb een hele tijd gewacht of de ouders kwamen,
> maar het vogeltje alleen achterlaten leek
> gevaarlijk (twee van de andere vogeltjes was het
> kopje afgebeten :s)
>
> Nu heb ik het vogeltje bij me, we denken dat het
> een mereltje is, maar het wil voorlopig niet eten.
> Het ligt de hele tijd te slapen, moet ik het zo
> laten of toch proberen te laten eten?

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: ansie (IP gelogd)
Datum: 13 June 2015 11:49

NOOIT BROOD GEVEN dat gaat gisten en is dodelijk.... wij maken een papje van meelwormen en halen bij de dierenwinkel insecten. beter is inderdaad vogelopvang brengen of dierenambu bellen.... helaas kreeg ik te horen we halen ze niet op. dus ben nu zelf bezig. moeder heb ik dood gevonden .

Re: jonge koolmees uit nest gevallen
Gepost door: G.meijer (IP gelogd)
Datum: 16 June 2015 18:00

2 weken voor een uit het nest gevallen koolmees gezorgd.. Hij had een mank pootje en een wijd vleugeltje. We hebben een mandje voor hem gemaakt en gevoerd met meelwormen, kattenvoer en voer voor jonge vogels en water van onze vinger laten vallen. We hebbe n hem toen ze wat kon vliegen mee naar buiten in de tuin genomen. Schattig, ze was helemaal gewend en zocht in de struiken naar voer. Toen ik even weg was is ze weggevlogen. 's avonds kreeg ik een mailtje dat mijn kleinkinderen in het park ca. 2 km verder een koolmees op hun hoofd kregen, ze hebben een foto gemaakt en ze was het. Dat is toch een wonder, ze hebben haar laten gaan en ze vloog van boom naar boom. Ik ben al twee keer met voer etc. naar het park gegaan maar haar niet meer gezien. Ik hoop zo dat het goed met haar gaat.

Pagina's: Vorige12345Volgende
Huidige pagina: 4 van 5


Uw naam: 
Uw e-mailadres: 
Onderwerp: 

© Vogelpraat.nl 2005 - 2019   -   Beheer: Johan Vermaas