Re: Kippen eten
Gepost door:
Herma Hendrika (IP gelogd)
Datum: 10 May 2009 23:51
Ga op zoek naar oude poelierboeken via marktplaats of een rommelmarkt.
Je kunt veel eten van een kip. Namen zijn niet belangrijk wel wat je wilt. Wil je een kerstkip zonder kop en poten of wil je nog meer. Waar laat je de veren, de kop, de poten.
Maar denk er om een kip zelf doodmaken en opeten is wat anders als het lijkt.
Denk vooral bij het slachten er aan dat je het bloed er uitlaat lopen. Direct nadat ze gedood zijn.
Dus ja, daarom hang je en kip op zijn kop op.
Zelf kan ik prima een kip/haan doden, maar om diezelfde kip dan schoon te maken dat lukt mij niet.
Een andere dode kip schoonmaken gaat dan wel. Hypocriet ja misschien, maar het lijkt zo simpel.
De mooiste manier om een kip te slachten zonder dat je zelf een rot gevoel heb is.
De bewuste kip eerst apart houden in een doos ongeveer 1 a 3 uur dan wel tegen heb praten door de doos heen met lucht gaten. (1 per doos en nooit meerdere dozen in hetzelfde vertrek zetten). Praat gewoon normaal zeg dat het leven voor hem even geen ruimte heeft. (je hoeft niet op de knieen maar praat rustig, beheerst).
Opvallend is dat de bewuste te slachten kip zelf geheel rustig wordt . Zelfs zo rustig dat je er de eerste keren goed aan moet wennen. En dat is anders rustig omdat hij toevallig in het donker zit.
Wat er nu komt is geen onzin. neem de kip op schoot op een rustig plek van mij part in huis. Praat en aai het beest, indien de kip volledig rustig is en is hij klaar is voor zijn dood, het gekke is dat ze dan zelf en tot nu toe elke kip bij mij
zelf met hun kop aan geven door tegen je handen te drukken, doe het nu maar. Op dat moment zal een kip ook geen kik geven niet schreeuwen of tegen sputteren. nee hij helpt je zelf bij het dood maken.
Hij legt zijn kop lang uit op je schoot en op dat moment moet je de kop vast pakken, uittrekken de nek en goed door draaien (let op dat is langer dan je denkt) . En dan het bloed er uit laten lopen en ophangen.
Het is geen allerdaagse manier van slachten, tenminste dat denk je als je alleen de andere versie vaak
met veel bombarie hoort. Een kip die blijft rommel in de doos of die niet rustig is op je schoot gewoon
een week later op nieuw proberen. het vreemde is ook al is het een haan dat bijna altijd diezelfde kip/haan zich heel tam op het erf houdt ten opzichte van de andere hanen.
Of gewoon lomp zijn een bijl pakken of mes en met veel lawaai slachten. het van de daken schreeuwen hoe flink je was en denken dat het echt niet anders kan.
Gaat er maar van uit dat alles bruikbaar is van een kip, de vraag is wil je ook alles gebruiken.
(soep trekken van een paar poten?) Wees reeel en vraag jezelf af, wat je wel en niet wilt.
Wil je iets met de pezen, met de veren? Alles lijkt zo makkelijk, maar in praktijk is het veel moeilijker.
(het dons voor je kussen valt tegen (zo weining maar) en soep trekken met een poot er in staat toch heel wat minder aantrekkelijk tussen de groente als je eerst denkt. Desalniettemin wil je het echt pak een vak boek en ga eerst is goed lezen en leren voor dat je wat doet.
Wat je ook kunt doen is vraag aan een poelier om ze klaar te maken. Zorg dat je de poten merkt.
anders krijg je vaak andere kippen mee terug.
Wees nuchter en eerlijk.
Herma Hendrika
O en kijk niet vreemd van jezelf op als je even vegetarier wordt, dat zijn er ook meer geworden dan ze dachten nadat ze hun eigen kip hebben geslacht , al was het maar tijdelijk.