ZEBRAVINK .vogelpraat.nl

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: Kies forumKies discussieNieuwe discussieZoekenLog in
EU Stopt de Import van vogels
Gepost door: Araproject (IP gelogd)
Datum: 12 January 2007 19:14

Araproject is verheugd met de aankondiging van de EU dat de import van wildgevangen vogels verboden wordt. Dit verbod treed in Juli 2007 in werking en zal dan het huidige tijdelijke importverbod vervangen.

Vogelgriep
Het tijdelijke import verbod werd in 2005 ingesteld om een uitbraak van de H5N1 variant van de vogelgriep te beteugelen. In Groot-BrittanniŽ stierven toen verschillende vogels tijden de quarantaine aan deze gevaarlijke variant van het vogelgriepvirus.

4 miljoen vogels per jaar gered!
Dit importverbod zal per jaar zo'n 4 miljoen vogels reden. Uit EU onderzoek is gebleken dat de omstandigheden waaronder de vogels in de landen van herkomst worden gehouden en vervoerd zodanig slecht zijn dat het merendeel, 60%, nog voor binnenkomst in de EU komt te overlijden. Zie ook de EFSA website.

Import van in gevangenschap gekweekte vogels van buiten de EU wordt alleen toegestaan door landen die daar een speciale toestemming voor hebben. Daaronder vallen onder andere de Verenigde Staten, AustraliŽ, Canada, KroatiŽ, Israel en Nieuw Zeeland.
Daarbij worden Strengere controles op de gezondheid en quarantaine van geÔmporteerde vogels zullen worden opgelegd.

Steun voor Natuurbescherming
Het stoppen van het importeren van wilde vogels is een steun in de rug voor de natuurbescherming. Papegaaien zoals de veel in Nederlandse huiskamers gehouden Grijze Roodstaart papegaaien hebben veel te lijden onder de internationale handel. Onlangs verscheen hier een CITES rapport over. Zie ook Beperkingen handel Grijze Roodstaarten

Internationale actie
Deze importstop mede te danken aan vele internationaal actieve Natuurbeschermingsorganisaties zoals ®World Parrot Trust® en ®Royal Society for the Protection of Birds®.

Kaartjes aan Blair en de EU effectief
Lezers van Araproject.nl stuurde massaal kaartjes naar Tony Blair en EU commissaris Markos Kyprianou tijdens de actie: Een kaartje voor een papegaai, Stop de Import!

Website: www.araproject.nl

Re: EU Stopt de Import van vogels
Gepost door: josje (IP gelogd)
Datum: 18 August 2013 22:46

@penis extender

zeker

Papegaaien
Gepost door: Arwin (IP gelogd)
Datum: 21 January 2014 22:42

Uit welke landen binnen en buiten Europa mag je nog papegaaien laten importeren naar Nederland? En wat voor papieren heb je nodig?

Alvast bedanktUw naam: 
Uw e-mailadres: 
Onderwerp: 

© Vogelpraat.nl 2005 - 2019   -   Beheer: Johan Vermaas